Dáárom

Afval- en milieubedrijven groeien. Logisch, want steeds meer afval is geld waard als herbruikbare grondstof. En omdat die bedrijven groeien, kun je na jouw opleiding dus direct aan de slag als milieu-chauffeur. Een prachtbaan! En dat rijbewijs C: dat wordt betaald en heb je voor je hele leven mooi te pakken.

5 REDENEN OM MILIEU-CHAUFFEUR TE WORDEN

Milieu-chauffeur

Alles geregeld

Je haalt je rijbewijs C, cursussen en/of diploma’s.
Het bedrijf waar jij je aanmeldt, betaalt (meestal):

  • Theorie- en praktijkexamen rijbewijs C (circa €3.000)
  • Cursussen zoals VCA en Code 95 (circa €400)
  • Vervolgcursussen
  • Bedrijfstrainingen en certificaten (als je het leer-werktraject doet)
  • BBL-opleiding op een ROC (circa €1.200 per jaar)

In ruil daarvoor sluit jij met je werkgever een studieovereenkomst. En je werkt tot het halen van je rijbewijs als belader/leerling-chauffeur.

Milieu-chauffeur

Regelmaat

Je werkt vaak op vaste tijden, je weet waar je aan toe bent.
Vaak begin je ’s ochtends rond 7 uur. Aan het einde van de middag ben je meestal op tijd weer thuis. Je hebt de hele avond dan voor jezelf. Je werkt soms op zaterdag. Als het vriest, helpt je ’s avonds of ’s nachts met strooien. Je kunt na je opleiding kiezen om parttime te werken.

Milieu-chauffeur

Volop vrijheid

Je bent de hele dag met een klein team op pad.
Je werkt meestal in de buitenlucht en met één of twee andere collega’s. Veel vrijheid dus. Als milieu-chauffeur rijd je je vrachtwagen door smalle straten in de wijk, tussen bewoners door. Veiligheid is erg belangrijk. Die verantwoordelijkheid moet je wel aan kunnen.

Milieu-chauffeur

Sociaal werk

Je werkt met collega’s en hebt veel contact met bewoners.
Als milieu-chauffeur werk je samen in een team. Jij bent het aanspreekpunt voor je collega’s. Je hebt ook contact met bewoners in de wijk. Een hele sociale baan dus, waarbij eerlijk communiceren met anderen belangrijk is.

Milieu-chauffeur

Doorgroeien

Je werkgever biedt je volop doorgroeikansen.
Bij het bedrijf waar jij aan de slag gaat, blijf je meegroeien met de veranderende (digitale) techniek. Je krijgt de kans om nieuwe trainingen te volgen, zodat je steeds beter in je werk wordt. En er is volop werk. Nu en in de toekomst. Want afval: dat is er altijd.

Mooi meegenomen: het werk dat je doet, is belangrijk. Belangrijk omdat het de leefruimte van mensen schoon houdt. En belangrijk voor het milieu. Want veel van de ladingen die je rijdt, zijn herbruikbaar als grondstof. Bijvoorbeeld om energie van te maken in energiecentrales. Of om opnieuw te gebruiken, zoals papier, glas en plastic.

Zij worden óók milieu-chauffeur!

Stijn volgt de BBL-opleiding bij HVC:

“Toen ik met school stopte, wilde ik mijn groot rijbewijs halen. Ik wilde niet ’s avonds studeren. En hier krijg je je papieren en je rijbewijs C terwijl je werkt. Deze opleiding is voor mij dus perfect.”

vuilnisman

Jelle volgt het leer-werktraject:

“Mooi dat alles zo goed geregeld is! Het salaris is goed. Zeker als je jong bent. En door de regelmatige werktijden weet je waar je aan toe bent. Mijn werk is anders dan bij mijn klasgenoten van de transportopleiding. Die werken soms vanaf 3 uur ’s nachts.”

Gerrit begon als belader en werkt nu als chauffeur bij Cyclus:

“Met de vrachtwagen door krappe straten rijden en moeilijke bochten maken, dat is gaaf. Anders dan in de logistieke sector is het ook heel sociaal werk: ik ben de hele dag met collega’s op pad en ik heb veel contact met bewoners in de wijk.’’

Sener werkt als chauffeur bij HVC:

“Ik ben de hele dag in alle vrijheid op pad. En aan het einde van de middag ben ik gewoon weer gezellig thuis met vrienden en familie. Dat is precies wat ik wil.”

Wil jij net als Stijn, Gerrit en Sener aan de slag als milieu-chauffeur? MELD JE AAN bij één van de bedrijven van de regioschool. Samen met dat bedrijf bespreek je hoe jij chauffeur kunt worden!